Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézések

2008.03.03

Kuchiyose no Jutsu: Egy olyan idézési technika, amit bárki elsajátíthat, első és legfontosabb feltétel, hogy kössön egy szerződést a megidézendő állatfajjal. Ha ez megvan, akkor már csak a chakra megfelelő áramoltatása és a kézpecsétek megfelelő sorrendje (Vadkan, kutya, majom, madár bárány) kell. Az általunk ismert, ezzel a technikával megidézett állatok:

 

Majmok: A sorozat során a III. Hokagen kívül nem ismerünk mást, aki megidézte volna Enmat. Mint a legtöbb ilyen megidézett lény ő is nagyon erős, és remekül helyt áll a harcban, képes átalakulni 1 harci bottá, aminek aztán a hosszát és a keresztmetszetét tetszés szerint változtathatjuk.

 

 

Békák: A békákkal már többen is szerződést kötöttek, mi közülük 3-mat ismerünk: IV. Hokage, Jiraiya és Naruto.
A békák terén egész generációk idézhetőek meg: ebihaltól a békafőnökig, Gamabuntaig. Gamabuntat szeszélyes királyi természete miatt, csak a legforróbb helyzetekben szokták megidézni, de akkor nagyon komoly segítség tud lenni a harcban, pl.: Amikor Naruto idézte meg a Gaara elleni harca során, akkor Gamabunta, még a Shukaku(egy farkú) erejével is felvette a versenyt. Emellett képes chakrával kevert vízgolyót köpni, ami elég hatásos fegyver, emellett képes olajat zúdítani ellenfelére, ami egyes tűz technikákkal vegyítve szintén nagyon hasznos tud lenni.
Naruto számára főleg a tudása miatt is Gamabunta fia, Gamakichi a legnépszerűbb, aki termete miatt nem túl erős, de gyakran elég hasznos információkkal szolgál és a szaglása is jó, ha esetleg ki kell szagolni valakit, vagy valamit. Ezen felül, őket nem lehet sósvíz közelében megidézni, mert mint tudjuk a békák édesvízi állatok.

 

Kígyók: Tudomásunk szerint, csak Orochimaru és Kabuto kötött velük szerződést. Nagyon hasznos és erős állatfaj a harcban. Őket is lehet különböző termetekben idézni, de a főnökük Manda a legfelfuvalkodottabb az összes idézett lény közül. Őt tényleg csak kizárólag nagyon nagy veszély esetén idézik pl.: a Sanninok harcánál. Minden kígyó képes savat köpni.

 

Csigák: Tudomásunk szerint csak Tsunade kötött velük szerződést. Nem túl harcias lény. Képes magát szétoszlatni akár több darabra és utána újra eggyé, válni. Ezek mellet, képes savat is köpni. Őt a Sannin harcban idézi meg Tsunade.

 

Kutyák: Kakashi kötött velük szerződést, és körülbelül 7-8 kutyát tud idézni egy csoportban. Vezetőjük Pakkun, ő az egyetlen aki tud beszélni és akinek hihetetlenül ruganyosak a talpán lévő kis párnácskák. Tökéletesek az ellenség megtalálására, a szaglásukkal nagy távolságból csalhatatlanul megtalálnak bárkit. Küzdelemben mint fellépő segítő erő nem nagyon alkalmazhatóak.

 

Pókok: Egyedül hang ötöséből Kidoumaru idézte a nagy anya pókot. Maga az anya támadásra alkalmatlan, de számtalan kicsiny pókot képes szülni, amikkel könnyen megállítható, és mozgásképtelenné tehető az ellenfél.

 

 

Szellemek: Egyedül a hang ötöséből Tayuya idézett szellemeket. A mozgásukat a furulyájának hangjával irányítja és a szellemek képesek kiharapni és felemészteni a fizikai energiát. Egyszerre 3-at lehet idézni.

 

 

 

 

Teknősök: Gai által idézett élőlény. Harcra nem képes, egyetlen feladata, hogy felügyeli Leet és szól Gainak ha baj van.

 

 

Kuchiyose no Jutsutól eltérő állati segítség használata:

 

Bogarak: Shino klánja alkalmazza a bogarakat fegyverként. Ők nem idézik a bogarakat hanem szimbiózisban élnek velük. A bogarak közvetlen benne élnek a chakra rendszerükben és onnan táplálkoznak, cserébe minden utasítást teljesítenek és nagyon erős szövetségessé válnak a harcban. Nagy számuk miatt, hasznosak felderítésre, üzenet küldésre és nyomkövetésre is.

 

Kutyák: Kyba családja használja őket, mint szövetségest. Kölyökkoruk óta nevelnek 1 kutyát a családtagok, persze mindenkinek sajátkutyája van. Képesek mindarra amire a Kakashi által idézett kutyák, viszont velük ellentétben, ők harcban is nagyon komoly ellenfélnek számítanak, gyakorlatilag egy második ember. A családtagok a technikáikat is a kutyára építve fejlesztették.

 

Lelkek/Személyek: Orochimaru idézett embereket egy tiltott technikával. A technikához szükség van egy emberáldozatra akibe aztán beköltöztetik a megidézendő személy lelkét, és utána a porral és hamvakkal, felveszi az idézett személy külsejét is. Ez a technika gyakorlatilag visszahozza a halottakat az élők sorába, mert a megidézett személy, rendelkezik minden korábba erejével.

 

 

Írta: Slayer-Hunter

Forrás: leafninja.com

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.