Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kagék

2008.03.03

A Kage címet minden faluban a legerősebb ninja nyerheti el. A legerősebb ninjának azaz Kage-nak kell a falu ügyeit intézni és akár élete árán is védelmezni a falut. Összesen 5 Kage választható meg, a különböző országokat együttvéve.

Az 5 ninjaország: a Villámlás, vezetője a Raikaige, a Víz, vezetője a Mizukage, a Szél, vezetője a Kazekage, a Föld, vezetője a Tsuchikage és végül a Tűz, vezetője a Hokage. Ezek a vezetők külön-külön felügyelet alatt tartanak egy-egy bizonyos Ninja falut amit közvetlen irányítanak, és amivel fenntartják a békét az 5 ország között.

A Hokage a Rejtett Levél Falut (Konoha-t) felügyeli. Ebben a faluban eddig 5 Hokage volt. Részletek a Hokage-k menüpontban.

Nézzük, milyen Kagéket ismerünk még, a Hokagéken kívül. (Ők feltűntek az animében/mangában)

Shodai Kazekage (Első Kazekage)

Shodai Kazekage, a Rejtett Homok falu alapítója volt.

Nidaime Kazekage (Második Kazekage)

Nidaime Kazekageról nem tudni semmit, csak annyit, hogy ő volt a Homok falu második Kazekage-ja.

Sandaime Kazekage (Harmadik Kazekage)

Sandaime Kazekage-ről azt beszélték, hogy a legtehetségesebb Kazekage, Homok falu történelmében. Rejtélyes körülmények között tűnt el, mielőtt a háború kitört. Évekkel később jöttek rá, hogy Sasori, a bábszakértő ölte meg őt. Sasori, bábot készített a Kazekage-ből és egyik legmegbecsültebb bábjává vált.

Yondaime Kazekage (Negyedik Kazekage)

A negyedik Kazekage váltotta fel elődjét. Orochimaru ölte meg. Ő volt Gaara, Temari és Kankurou apja. Megparancsolták neki, hogy az Egy farkú démont, azaz a Shukakut pecsételje bele a fiába, Gaarába.

Fia lett az Ötödik Kazekage.

Godaime Kazekage (Ötödik Kazekage)

A falusi tanács kinevezte Godaime Kazekagénak, Gaara-t. Ez körülbelül 2,5 évvel az Orochimaru "elleni" küdelem után történhetett.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nviktor

(Németh Viktor, 2008.06.29 10:16)

Hát ez egy nagy kamu